A megpucolt hagymát kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.A megpucolt és felkockázott zöldségeket a pirított hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, cukrot szórunk rá és pirítjuk pár percig.Eztán felöntjük 1 dl vízzel, megszórunk kevés petrezselyemmel, oregánóval és/vagy majoránnával, és fedő alatt negyed óráig pároljuk.Ezután a zöldségeket felöntjük vízzel, felforraljuk, s kis lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak.Amikor a zöldségek megfőttek, tésztával, csipetkével vagy grízgaluskával tehetjük teltebbé a levest.A karalábéleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A vöröshagymát megpucoljuk, s apró kockákra vágjuk,
A karalábét , a sárgarépát és a fehérrépát is megpucoljuk, centis kockákra vágjuk fel.
A fazékba beleöntjük az olajat, s mellé tesszük a felaprított hagymát.Közepes lángon, kevés vizet hozzátéve megdinszteljük a hagymát.
Amikor a hagyma üvegessé kezd válni, hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott zöldségeket.Sózzuk, borsozzuk, cukrot szórunk rá, s pár percig folyamatos kevergetés mellett kicsit megpirítjuk a zöldségeket.
Eztán hozzáöntünk a zöldségekhez 1 dl vizet, megszórunk kevés petrezselyemmel, oregánóval és/vagy majoránnával, és fedő alatt negyed óráig pároljuk.
Ezután a zöldségeket felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldfűszereket.Felforraljuk, s kis lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
Amikor a zöldségek megfőttek, tésztával, csipetkével vagy grízgaluskával tehetjük teltebbé a levest.