A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát.
Amikor a hagyma kezd üvegesedni, a felaprított marhahúst hozzátesszük a hagymához, s a hús is megpirítjuk.
A pirítás végén, amikor a hús már kifehéredett, az egészet megszórjuk fűszerpaprikával.Alaposan átkeverjük az egészet, hogy a piros paprika is picit megpiruljon. Majd az egészet felöntjük vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, kevés kakukkfüvet adunk hozzá, és hagyjuk felforrni a levest.
Amikor a leves felforrt, vegyük takarékra a tűzhelyet, öntsük a leveshez a beáztatott babot és a babérlevelet. Lassú tűzön kezdjük főzni a babgulyást, amíg meg nem puhul benne a hús és a bab. Egy-másfél óra után hozzáadjuk a leveshez a felkockázott paprikát, a paradicsomot, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert is.
További minimum egy óra után fog megpuhulni a hús és a bab, hogy a később a leveshez adott zöldségek rendesen meg fognak főni.
Amikor a hús és a bab megpuhult, a kész levest kevés tejföllel a tetején s kenyeret mellétéve tálalhatjuk.