A vöröshagymát megpucoljuk, s vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát a megpucolás után fokhagymanyomón áttőrjük.A hagymát és a fokhagymát vajon lassú tűzön megdinszteljük. Miután a hagyma megfonnyadt, meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük forró húsleves lével.Hozzáadjuk a fehérbort, megfűszerezzük és forrás után 15 percig főzzük. A főzés végén a hagymát botmixerrel krémesre aprítjuk, Az elkészült leveshez tálkákba reszelt sajtot teszünk, amire rámerjük a levest. Frissen őrölt borssal picit a tetejét megszórjuk, s pirítóst adunk mellé.A francia hagymaleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A korábban elkészített húsleves levét egy külön lábosban elkezdjük felmelegíteni.
Közben a vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, s vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük (vagy lereszeljük).
A vajat lassú tűzön megolvasztjuk, s hozzáadjuk a reszelt hagymát és a megtört fokhagymát.Hozzáadjuk a sót, és hagyjuk, hogy a hagyma levet eresszen.
Miután a hagyma megfonnyadt, és elfőtte a levét, meghintjük az egészet finomliszttel.Párszor megkeverjük, majd felöntjük a forró húsleves lével.
Hozzáadjuk a fehérbort, szerecsendiót és fehérborsot, majd a forrás elindulása után 15 percig főzzük. A főzés végén a hagymát botmixerrel krémesre aprítjuk,
Míg a hagymaleves megfő, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.A bagetteket pedig felszeleteljük.
Tálaláskor a bagetteket kenyérpirítóban kicsit megpirítjuk.
Az elkészült leveshez a tányérba tesszük a reszelt sajtot, amire rámerjük a levest.
Frissen őrölt borssal picit a tetejét megszórjuk, s a pirítóst a tányér mellé tesszük.