Egy jó paradicsomleves alapja egy bőséges rántás. Ez fogja megadni a jellegzetes magyaros, retro jellegét. Ettől lesz érdemben más az olaszos paradicsomlevestől.Amikor a liszt az olajon megpirult, nagy mennyiségű paradicsomlével felhígítjuk, és alaposan elkeverjük a rántást a paradicsomlében.Majd hozzáadjuk a megpucolt hagymákat, s a levest felforraljuk.Amikor a leves kezd forrni, hozzáadjuk a sót, a cukrot (és a borsot).Bő 10 percig főzzük, míg a hagyma íze ki nem fő a levesbe. Ekkor kivesszük a levesből, s már ehetjük is.Ha szeretnénk, főzhetünk bele tésztát is.A paradicsomleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
3evőkanálnapraforgóolaj(lehet zsír vagy kókuszolaj is)
1½literparadicsomlé
1fejhagyma(egészben)
6evőkanálcukor
1teáskanálsó
bors(elhagyható)
40dkgtészta
A leves főzés lépései
A hagymát megpucoljuk.
Az olajat beleöntjük a lábosba, hozzátesszük a lisztet, s kis lángon elkezdjük a lisztet megpirítani.
Amikor a liszt már kezd megpirulni, hozzáadjuk a paradicsomlét, és alaposan elkeverjük a rántást a paradicsomlében.Majd hozzáadjuk a megpucolt hagymákat, s a levest felforraljuk.
Amikor a leves kezd forrni, hozzáadjuk a sót a cukrot (és a borsot). Bő 10 percig főzzük, míg a hagyma íze ki nem fő a levesbe.
Amikor a hagyma megpuhult/megfőtt, kivesszük a levesből, s már ehetjük is.
Miközben a leves fő, egy nagyobb lábosban vizet melegítünkAmikor már lobogón forr a víz, hozzáadjuk a sót, a tésztát, s egy kevés olajat.
Amikor a tészta megpuhult, a tésztát leszűrjük, s a leves mellé tesszük tálaláskor.