A spárga kemény alsó részét letörjük, a puha tetejét félretesszük, a középső részét 1-2 centis darabokra összevágjuk.A spárga alsó, fásabb részét másfél liter vízzel és egy leveskockával feltesszük főni (ha van húslevesünk, abban főzzük meg).Közben a sárgarépát és a fehérrépát is megpucoljuk, karikára felvágjuk.S a petrezselyemzöldet is alaposan összevágjuk.Egy másik lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zöldségeket és a sót, hogy levet eresszen. A vajon félpuhára pároljuk őket. Ha a zöldségek kezdenek megpuhulni, hozzáadjuk a spárgát is, s összeforgatjuk az egészet. Hagyjuk, hogy egy kicsit együtt párolódjanak a vajban. Ha már kezd puhulni a spárga is, ráöntjük a spárgavégekből főzött másfél liternyi alaplevet. Hozzátesszük a cukrot, az apróra vágott petrezselymet, és az egészet készre főzzük.Közben egy adag nokedlitésztát csinálunk, s beleszaggatjuk a levesbe. A végén tejszínnel az egész levest behabarjuk.A spárgaleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A spárga kemény alsó részét letörjük, a puha tetejét félretesszük, a középső részét 1-2 centis darabokra összevágjuk.
A spárga alsó, fásabb részét másfél liter vízzel és 1-2 leveskockával feltesszük főni.
Közben a sárgarépát és a fehérrépát is megpucoljuk, karikára felvágjuk.
Majd a petrezselyemzöldet is alaposan összevágjuk.
A másik lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zöldségeket és a sót, hogy a zöldségek levet eresszenek.
Amikor a zöldségek kezdenek megpuhulni, hozzáadjuk a spárga összevágott középső részét is.Összeforgatjuk az egészet, s hagyjuk, hogy egy kicsit együtt párolódjanak a vajban.
A nokedli belefőzése a spárgalevesbe
Ha már kezd puhulni a spárga is, ráöntjük a spárgavégekből főzött másfél liternyi alaplevet.
Míg a leves felforr, a tojáshoz egy csipet sót teszünk.Majd a lisztet kisebb adagokba hozzátéve kikeverjük a nokedlitésztát.
Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a cukrot, az apróra vágott petrezselymet és a spárgának a puha végeit is.Majd a nokedlit beleszaggatjuk a levesbe.
Amikor a nokedlik feljöttek a leves tetejére, akkor elkészült a leves.