A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk (egészbe kerülnek a levesbe).
A krumplit is megpucoljuk, centis darabokra vágjuk fel.
A brokkolit szétszedjük pici rózsákra, a szárát centis darabokra vágjuk.
A megpucolt hagymát és a fokhagymát, illetve a felaprított krumplit és brokkolit beletesszük a fazékba.
Felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet elfedje, s hozzáadjuk a leveskockákat, a sót, a szerecsendiót és a (frissen) őrölt borsot.
Mikor megfőttek (megpuhultak) a zöldségek, levesszük a tűzhelyről, s botmixerrel alaposan átturmixoljuk.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt, s még egyet forralunk a levesen, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor a lereszelt trappista sajtra merjük rá a levest, hogy a sajt egy picit megolvadjon.