Vissza Email link
brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves recept

A brokkolikrémleves elkészítése tán még a sütőtökkrémlevesnél is egyszerűbb.
A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk a krumplit és a brokkolit, majd az egészet egy nagy fazékban 15 perc alatt megfőzzük.
A megfőtt zöldségeket összeturmixoljuk, tejszínt adunk hozzá, s az egészen még forralunk egyet.
A kész levest reszelt trappistasajtra merjük ki a tányérba, és már ehetjük is.
A brokkolikrémleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 15 perc
Főzés idő 15 perc
Összes idő 30 perc
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • 3 literes fazék
  • Botmixer

A leves hozzávalói
  

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes krumpli
  • 2 fej brokkoli
  • 1-1½ liter víz
  • 2-3 leveskocka (csirke vagy zöldség)
  • csapott evőkanál
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg trappista sajt

A leves főzés lépései
 

  • A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk (egészbe kerülnek a levesbe).
  • A krumplit is megpucoljuk, centis darabokra vágjuk fel.
  • A brokkolit szétszedjük pici rózsákra, a szárát centis darabokra vágjuk.
  • A megpucolt hagymát és a fokhagymát, illetve a felaprított krumplit és brokkolit beletesszük a fazékba.
  • Felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet elfedje, s hozzáadjuk a leveskockákat, a sót, a szerecsendiót és a (frissen) őrölt borsot.
  • Mikor megfőttek (megpuhultak) a zöldségek, levesszük a tűzhelyről, s botmixerrel alaposan átturmixoljuk.
  • Hozzáadjuk a főzőtejszínt, s még egyet forralunk a levesen, hogy az ízek összeérjenek.
  • Tálaláskor a lereszelt trappista sajtra merjük rá a levest, hogy a sajt egy picit megolvadjon.