A magyaros vöröslencseleves receptje sonkával, hagymával, fokhagymával, sűrített paradicsommal, az elkészítés részletes leírásával.
Zöldséges vöröslencseleves
Zöldséges vöröslencseleves receptje hagymával, krumplival, köménymaggal, korianderrel és kurkumával, az elkészítés részletes leírásával.
Eredeti palócleves
Eredeti palócleves recept sertéshússal, krumplival, zöldbabbal, tejföllel, babérlevéllel, az elkésztés lépéseinek részletes bemutatásával.
Egyszerű tarhonyaleves
Egyszerű tarhonyaleves recept vöröshagymával, krumplival, sóval, borssal, pirospaprikával, az elkészítés részletes leírásával.
Melyhez hozzátehetünk pluszban zöldségeket, kolbászt, zöld fűszereket. Aminek révén többféle tarhonyalevest is készíthetünk könnyedén,
Korhelyleves
A korhelyleves receptje füstölt szalonnával, savanyú káposztával, tarjával, kolbásszal, tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.
Melyben a savanykás és a füstölt íz találkozik a hagymás, fűszeres és tejfölös ízvilággal. Mely nagyszerű gyógyír a másnapos gyomornak.
Káposztás bableves
Káposztás bableves recept füstölt hússal, fejtett babbal, savanyú káposztával, hagymával s tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.
Bableves
Bableves recept hagymával, sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, bérlevéllel s petrezselyemmel, az elkészítés részletes leírásával.
Klasszikus kocsonya
Klasszikus kocsonya recept füstölt tarjából, bőrkéből, csülökből, farokból, hagymával, fokhagymával, zöldséggel és szemesborssal, az elkészítés részletes leírásával.
Jókai bableves
Jókai bableves recept füstölt tarjával és kolbásszal, zöldségekkel, babérlevéllel és csipetkével, az elkészítés részletes leírásával.
Palócleves (sertéshúsból)
Palócleves recept sertéshúsból zöldbabbal, krumplival, sárgarépával, babérlevéllel és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.